اساسنامه چیست؟
اساسنامه شرکت تابع نظر موسسین و اکثریت دارندگان سهام می باشد و قانون به لحاظ اهمیت مواردی را در آن قید کرده است که در هر صورت رعایت آن از الزامات و ضروریات می باشد.
در تمامی شرکت ها بایستی تصمیمات کلی که توسط مدیران گرفته شده و هم چنین راه و روش های سالیانه به اطلاع و تصویب شرکا برسد.اشخاصی که در شرکت سهامدار می باشند هم می خواهند از کارهای کلی شرکت مطلع باشند.مجمع عمومی عادی تنها وسیله ای می باشد که اشخاصی که در شرکت سهام دارند نظرهای خود را اعمال نمایند.به موجب همین امر قاعده قانون مقرر می دارد:
مجمع عمومی عادی شرکت باید سالی یک مرتبه منعقد شود.
در این مورد دو وظیفه برای شرکت معین شده
طبق ماده ۸۹ قانون تجارت مجمع عمومی باید در هر سال یک مرتبه تشکیل شود. تشکیل این مجمع هر سال در چند نوبت هم امکانپذیر است ولی نمیتوان هر چند سال یک مرتبه آن را منعقد نمود بلکه همه ساله حتماً باید تشکیل شود.
زمان تشکیل مجمع سالیانه باید در اساسنامه شرکت معین شود. علت آن متوجه شدن سهامداران است که چه موقعی تشکیل میشود تا خود را برای آن حاضر کنند.
در جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل ثبت تغییرات شرکت در تهران به مقاله آن مراجعه نمایید.
مجمع عمومی عادی ناظر به جریان و فعالیت یک ساله شرکت بوده و دارای وظایف زیر است:
1.انتخاب هیئت مدیره
هیئت مدیره شرکت از طرف این مجمع انتخاب میشود اغلب هیئت مدیره برای مدتی بیش از یک سال (مدت دو سال) تعیین میشوند. هر موقع که مدت خدمت آنها به سر رسید مجمع عمومی هیئت مدیره جدیدی انتخاب خواهد نمود. انتخاب هیئت مدیره یکی از اقدامات مهم مجمع عمومی عادی است، زیرا هیئت مدیره در حقیقت نماینده دارندگان سهام برای اداره امور شرکتاند و عملیات آنها در نفع و ضرر شرکت خیلی تأثیر دارد.
2.انتخاب بازرسان شرکت
بازرس یا بازرسان به تعدادی که در اساسنامه معین شدهاند باید از طرف مجمع عمومی انتخاب شوند. بدیهی است بازرس شرکت ناظر به عملیات هیئت مدیره بوده و وسیله اطلاع به صاحبان سهام خواهد بود.
3.تصویب ترازنامه
هر شرکت باید در انتهای سال بداند سود و زیان آن چه بوده و نفع یا ضرر آن چه مقدار است. به این جهت هیئت مدیره صورتی حاکی از مجموعه دارائی و مطالبات و دیون شرکت و صورتحساب دوره عملکرد سالیانه را تهیه مینماید. مجمع عمومی عادی با ملاحظه و دقت در آن تصویب و اگر اشکالی داشته باشد توضیح و اصلاح آن را از هیئت مدیره میخواهد. مسلم است بدون قرائت گزارش بازرس یا بازرسان شرکت در مجمع عمومی اخذ تصمیم نسبت به ترازنامه و حساب سود و زیان سال مالی معتبر نخواهد بود.
4.تقسیم منافع
منافع شرکت معمولاً برای اینکه تبعیضی قائل نشوند با نظر مجمع عمومی عادی تقسیم میشود.
تصویب و یا رد پیشنهاداتی که از طرف هیئت مدیره و یا بازرسان و یا یکی از سهامداران میشود.
تعیین خط مشی شرکت و تصویب و یا اقدام به هر عملی که به صلاح شرکت است مشروط بر این که در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده نباشد.
علاوه بر این که موقع تشکیل مجمع عمومی به شرحی که گذشت در اساسنامه معین میشود، هیئت مدیره دارندگان سهام را به جهت شرکت در مجمع عمومی دعوت مینمایند. دعوت مجمع عمومی باید از طریق نشر آگهی در روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی مربوط به شرکت در آن نشر میگردد به عمل آید. هر یک از مجامع عمومی سالیانه باید روزنامه کثیرالانتشاری را که هرگونه دعوت و اطلاعیه بعدی برای سهامداران تا تشکیل مجمع عمومی سالیانه بعد در آن منتشر خواهد شد تعیین نمایند. این تصمیم باید در روزنامه کثیرالانتشاری که تاریخ چنین تصمیمی جهت نشر دعوتنامه و اطلاعیههای مربوط به شرکت قبلاً تعیین شده منتشر گردد.
بر اساس ماده ۹۷ قانون تجارت فاصله بین انتشار آگهی دعوتنامه مجمع عمومی و تاریخ تشکیل آن نباید از ده روز کمتر و از چهل روز بیشتر باشد.
دعوت مجمع عمومی به وسیله هیئت مدیره خواهد بود و به موجب ماده ۹۱ چنانچه هیئت مدیره مجمع عمومی سالیانه را در موعد مقرر دعوت نکند بازرس یا بازرسان شرکت مکلفاند رأساً اقدام به دعوت مجمع مزبور بنمایند.
در مورد انتخاب مدیران، قانون در ماده ۸۸ طرز خاصی را مقرر داشته به این طریق که در مورد انتخاب مدیران تعداد آراء هر رأی دهنده در عدد مدیرانی که باید انتخاب شوند ضرب میشود و حق رأی هر رأی دهنده برابر با حاصل ضرب مذکور خواهد بود. رأی دهنده میتواند آراء خود را به یک نفر بدهد یا آن را بین چند نفری که مایل است تقسیم کند. اساسنامه شرکت نمیتواند خلاف این ترتیب را مقرر دارد.
کلیه امور ثبتی خود را به وکیل ثبت شرکت ها بسپارید کارشناسان و مشاوران خبره وکیل ثبت شرکت ها شما را در این امر یاری خواهند کرد.
نتیجه دقیقی پیدا نشد . جهت نمایش پیشنهادات اینجا کلیک کنید
مجتمع ایلیا با دارا بودن دپارتمان های مجزا و با برخورداری از مشاوران برتر ثبتی و حقوقی درراستای ارائه ی خدمات با اقل هزینه ها و در کوتاه ترین زمان ممکن تلاش می نماید
اساسنامه شرکت تابع نظر موسسین و اکثریت دارندگان سهام می باشد و قانون به لحاظ اهمیت مواردی را در آن قید کرده است که در هر صورت رعایت آن از الزامات و ضروریات می باشد.
شرکت تضامنی گونه ای از قالب های ثبتی شرکت در تهران می باشد که بی نقص ترین نوع می باشد
شرکت جهت رسمیت و دست یابی به شخصیت حقوقی باید مطابق قوانین ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها ، ثبت شود در نتیجه با توجه به قوانین مصوبه تجارت ثبت شرکت الزامی می باشد
در حوزه فعالیت موسسات حقوقی در تهران ، موضوعات تجاری نیز دیده نمی شود در این مقاله از شرایط ثبت موسسات حقوقی در تهران در مطالعه نمایید و اطلاعات لازم را کسب نمایید
در عصر حاضر و توسعه یافتن اجتماع ، با وجود فعالیت های زیاد اشخاص این توانایی را ندارند تا برخی از کارها را خودشان انجام بدهند و یا در آن حوزه تجربه کافی ندارند تاسیس شرکت ها به این اشخاص این فرصت را می دهد تا برخی از این کارها را از طریق آن شرکت ها انجام بدهند.
د رکنار انواع شرکتهای تجاری و دانش بنیان شرکت هایی نیز هستند که جهت انجام امور خدماتی در تهران در راستای کمک کردن به دیگر شرکتها، سازمان ها و اشخاص افراد با تجربه در امر خدمات را به یاری می گیرند
حسابداری رشته ای است که موضوع آن شناخت فرآیندهای مالی و بیان آنها به شکل عدد می باشد. دراین مقاله مطالبی در مورد شرایط ثبت شرکت حسابداری مطالعه نمایید
مجمع عمومی گردهمایی شرکای شرکت و مجموع افرادی می باشد که شخصیت شرکت را ایجاد نموده اند و شخصیت حقوقی شرکت وابسته به وجود آن ها می باشد در این مقاله از وظایف مجمع عمومی موسس اطلاعاتی را مطالعه نمایید
در این مقاله در خصوص وظایف مجمع عمومی فوق العاده مطالبی ارائه شده است برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله را بخوانید.
اساسنامه شرکت یکی از اسنادی می باشد که به منظور ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها از الزامات و ضروریات می باشد.در حقیقت اساسنامه شرکت سندی می باشد که تمام نکته های مهم شرکت در آن درج می گردد.
پاسخ دادن به :
ارسال با تشکر از ارسال نظر . پس از تایید نظر شما درج خواهد شد