اساسنامه چیست؟
اساسنامه شرکت تابع نظر موسسین و اکثریت دارندگان سهام می باشد و قانون به لحاظ اهمیت مواردی را در آن قید کرده است که در هر صورت رعایت آن از الزامات و ضروریات می باشد.
مجمع عمومی گردهمایی شرکای شرکت و مجموع افرادی می باشد که شخصیت شرکت را ایجاد نموده اند و شخصیت حقوقی شرکت وابسته به وجود آن ها می باشد. مجمع عمومی بالاترین قدرت و تصمیم گیری شرکت و تعیین کننده مقررات آن می باشد.
مجمع عمومی شرکت به چهار قسمت تقسیم میشود:
این مجمع قبل از تشکیل و ثبت شرکت سهامی عام و در کلیه مدت فعالیت شرکت تنها یک بار و آن هم با حضور تمام مؤسسین و پذیره نویسان تشکیل خواهد گردید.
حضور عدهای که حداقل نصف سرمایه شرکت را ضمانت نمودهاند ضروری و الزامی می باشد.
چنانچه در این مجمع عده کافی (دارندگان بیش از نصف سرمایه) حاضر نشوند، مؤسسین مجمع دیگری دعوت مینمایند. در مجمع دوم حضور یک ثلث دارندگان سرمایه شرکت ضروری و الزامی است. چنانچه باز هم عده کافی به منظور شرکت در مجمع مؤسسین حاضر نشوند در نوبت سوم آخرین مجمع عمومی دعوت می گردد.
ماده ۷۵ اصلاحی قانون در این باب چنین مقرر داشته :
در صورتی که در اولین دعوت اکثریت مذکور حاصل نگردید مجمع های عمومی جدید تنها تا دو نوبت به وسیله مؤسسین دعوت میشوند مشروط بر این که حداقل بیست روز قبل از تشکیل مجمع، آگهی دعوت آن با ذکر دستور جلسه قبلی و نتیجه آن، در روزنامه کثیرالانتشاری که در اعلامیه پذیره نویسی معین شده است چاپ و منتشر گردد. مجمع عمومی جدید هنگامی قانونی می باشد که مالکان حداقل یک سوم سرمایه شرکت در آن حاضر باشند.
در هر کدام یک از دو مجمع بالا کلیه تصمییم ها بایستی با اکثریت دو سوم آراء حاضرین گفته شود. در صورتی که در مجمع سوم اکثریت لازم حاصل نشد، مؤسسین عدم تشکیل شرکت را اعلام میدارند.
نکته: در شرکت سهامی خاص تشکیل و راه اندازی مجمع مؤسسین الزامی و ضروری نیست.
در تمام شرکت ها باید تصمیمهای کلی که به وسیله مدیران اخذ شده و همچنین خط مشی سالیانه به اطلاع و تصویب شرکاء برسد. دارندگان سهام نیز مایل هستند از امور کلی شرکت اطلاع داشته باشند. مجمع عمومی تنها وسیلهای است که دارندگان سهم میتوانند نظریه خود را اعمال نمایند. بنابراین قاعده، قانون مقرر میدارد :
مجمع عمومی شرکت بایستی سالی یک مرتبه تشکیل گردد.
در این مورد دو وظیفه برای شرکت معین شده است :
مطابق ماده ۸۹ قانون تجارت مجمع عمومی بایستی در هر سال یک مرتبه تشکیل گردد. تشکیل این مجمع هر سال در چند نوبت هم امکانپذیر و ممکن می باشد اما نمیتوان هر چند سال یک مرتبه آن را برپا نمود بلکه همه ساله حتماً بایستی تشکیل گردد.
زمان تشکیل مجمع سالیانه بایستی در اساسنامه شرکت معین شود. علت آن متوجه شدن سهامداران است که چه موقعی تشکیل می گردد تا خود را برای آن حاضر کنند.
برحی از شرکت ها در اساسنامه خود روز تشکیل مجمع سالیانه را مشخص مینمایند. به عنوان مثال روز 10بهمن هر سال را انتخاب می نمایند و قید مینمایند که اگر روز مزبور مصادف با تعطیل عمومی شد این مجمع روز بعد تشکیل خواهد شد. بعضی دیگر از شرکت ها آن را به روزهایی محدود مینمایند.به عنوان مثال در اساسنامه قید می گردد که: مجمع سالیانه در ۱۵ روز اول اردیبهشت به دعوت هیئت مدیره تشکیل میشود.
مطابق ماده ۸۳ اصلاحی قانون تجارت در صورتی که مورد فوق العادهای به منظور شرکت پیش آید که استحضار و تصمیم صاحبان سهام لازم باشد و در حقیقت امری خارج از جریان عادی رخ دهد به عنوان مثال شرکت بخواهد مدت خود را تمدید نماید و یا سرمایه را زیاد کند و یا تصمیم به انحلال خود بگیرد و یا اجازه صدور اوراق قرضه بدهد، مجمع عمومی فوقالعاده تشکیل میگردد.
با عنایت به تصمیم شرکت ها می توان به تمایز میان مجمع عمومی عادی و یا مجمع عمومی فوق العاده پی برد.زیرا مجمع عمومی عادی به اموری که هر شرکت به صورت متداول انجام می دهد رسیدگی می نماید اما مجمع عمومی فوق العاده در اموری که به صورت متداول پیش نمی آید و با توجه به درخواست کنندگان و به شکل فوق العاده پیش آمده است تصمیم گیری می نماید.
به دلیل اختیارات فوق العاده مجمع به این مجمع فوق العاده گفته می شود.
به سبب ماده ۸۴ اصلاحی قانون تجارت در مجمع عمومی فوق العاده بایستی دارندگان بیشتر از نصف سهام که حق رای دارند حاضر باشند و با توجه به ماده ۸۵ تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده در هر حال با اکثریت دو ثلث آراء عده حاضرین معتبر خواهد بود و در صورتی که در نخستین دعوت حد نصاب ذکر شده حاصل نگردد مجمع به منظوربار دوم دعوت و با حضور بیشتر از یک سوم دارندگان سهامی که حق رای دارند رسمیت یافته تصمیم گیری خواهد نمود، مشروط بر این که در دعوت دوم نتیجه جلسه اول درج گردد.
در هر زمانی که مجمع عمومی بخواهد در حقوق نوع مخصوصی از سهام را تغییر بدهد تصمیم مجمع به صورت قطعی نخواهد بود مگر آن که بعد از آن دارندگان این گونه سهام در جلسه خاصی آن تصمیم را تصویب نمایند.به منظور این که تصمیم جلسه خاص ذکر شده دارای اعتبار باشد بایستی دارندگان حداقل این گونه سهام در جلسه حاضر باشند و در صورتی که در این دعوت این حد اندازه حاصل نگردد در دعوت دوم حضور دارندگان حداقل یک سوم این گونه سهام کافی خواهد بود. تصمیم ها همیشه به اکثریت دو سوم آرا دارای اعتبار خواهد بود.
در جهت اینکه نیاز به مشاوره و راهنمایی لازم در مورد ثبت شرکت دارید می توانید با مشاوران و کارشناسان وکیل ثبت شرکتها در ارتباط باشید فقط با یک تماس تلفنی.
نتیجه دقیقی پیدا نشد . جهت نمایش پیشنهادات اینجا کلیک کنید
مجتمع ایلیا با دارا بودن دپارتمان های مجزا و با برخورداری از مشاوران برتر ثبتی و حقوقی درراستای ارائه ی خدمات با اقل هزینه ها و در کوتاه ترین زمان ممکن تلاش می نماید
اساسنامه شرکت تابع نظر موسسین و اکثریت دارندگان سهام می باشد و قانون به لحاظ اهمیت مواردی را در آن قید کرده است که در هر صورت رعایت آن از الزامات و ضروریات می باشد.
در واقع برای اینکه بخواهیم هدف اصلی را مشخص سازیم باید بدانید که موضوع فعالیت اصلی معماری ، چگونگی فضا سازی با مصالح و رورش های مختلف در تهران می باشد
در این مقاله به مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت سهامی عام پرداخته شده است مقاله را بخوانید.
در حوزه فعالیت موسسات حقوقی در تهران ، موضوعات تجاری نیز دیده نمی شود در این مقاله از شرایط ثبت موسسات حقوقی در تهران در مطالعه نمایید و اطلاعات لازم را کسب نمایید
شرکت سهامی عام گونه ی خاص و ویژه شرکتهای بزرگ میباشد که به عموم مردم (عوام) اجازه فروش سهام داده میشود و عوام میتوانند در زمان اعلام پذیره نویسی به شعبات بانک اعلام شده رجوع کرده و ورقه تعهد سهم را امضا و مبلغ تعیین شده را به حساب شرکت پرداخت نمایند
شرکت بامسئولیت محدود به قصد فعالیت تجاری بین دو یا چند نففر شکل می گیرد و در آن سرمایه به سهام قسمت نمی شود و هر کدام از شرکا به میزان آوردهه خود در شرکت در برابر دیون و مطالبات اشخاص ثالث دارای مسئولیت می باشد.
یکی از اجزای ضروری برای تشکیل شرکت سهامی مجمع عمومی موسس می باشد.مجمع عمومی موسس از اجتماع دو گروه سرمایه گذار و پذیره نویسان تشکیل می گردد.برای مطالعه بیشتر در مورد وظایف مجمع عمومی موسس مقاله را بخوانید.
د رکنار انواع شرکتهای تجاری و دانش بنیان شرکت هایی نیز هستند که جهت انجام امور خدماتی در تهران در راستای کمک کردن به دیگر شرکتها، سازمان ها و اشخاص افراد با تجربه در امر خدمات را به یاری می گیرند
شرکت تجارتی، در واقع قراردادی بین دو یا چند نفراست که به موجب آن توافق می کنند با به اشتراک گذاشتن بخشی از سرمایه خود و تامین سرمایه ای مستقل، شرکتی را جهت اجرای هدف معینی تاسیس کنند و در سود و زیان های حاصله از کاربرد آن سرمایه شریک باشند
اساسنامه شرکت یکی از اسنادی می باشد که به منظور ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها از الزامات و ضروریات می باشد.در حقیقت اساسنامه شرکت سندی می باشد که تمام نکته های مهم شرکت در آن درج می گردد.
پاسخ دادن به :
ارسال با تشکر از ارسال نظر . پس از تایید نظر شما درج خواهد شد